Phone

06 54 24 21 79

Email

contact@jennybor.com

Clock

ma t/m zo van 09.00-21.00 uur / Leiden e.o.

Wie ben ik?

Sinds 2016 ben ik begonnen met yoga, betrekkelijk laat zo na mijn 40e. Tevens hoop ik daarmee juist anderen 40-, 50- of 60-plussers te stimuleren om het nooit te laat te laten zijn. Age is just a number…

Ik startte destijds met een aantal Hatha lessen en dat was prima maar dat greep me niet zo als de proefles Ashtanga die ik al snel deed. Als stijve tennisser bakte ik er niet veel van, de lenigheid van vroeger (ik heb als kind lang en intensief geturnd) was nergens te bekennen. Een deceptie ja. Maar het fijne, ontspannende gevoel na de les was ongekend. Het Ashtanga-virus had direct grip op me, misschien ook wel omdat er nog een hoop te leren was en ik mezelf het yoga-kneusje van de klas voelde. Werk aan de winkel, levenslang nog wel, dat voorvoelde ik toen al.

Het eerste jaar vermaakte ik mezelf met een aantal (avond)lessen per week en na dat jaar begon ik met het Mysore Self Practice programma in de vroege morgen. Vroeg als in: rond de klok van zes, half zeven… Over dat tijdstip ben ik niet altijd even enthousiast overigens šŸ¤«. Dit ben ik tot op de dag van vandaag blijven doen (maar dan op een christelijker tijdstip), gemiddeld 4-5x per week zoek ik de mat op om mijn lichaam steeds sterker te maken en mijn mind kalmer. Ik heb na zes jaar een mix gevonden van Mysore lessen, ‘home practice’ en af en toe een Led-klasje. In een Led-les begeleidt een docent met behulp van instructies je door de hele of halve eerste serie heen. Een mooie manier om de namen van de Asana’s te leren, het tempo van de houdingen en het Sanskriet tellen.

Ashtanga Yoga bleek een mooie aanvulling op mijn Ayurvedische leef- en werkwijze te zijn, een combinatie waarvan ik zeker weet dat dit de rest van mijn leven bij me blijft. Net als Aromatherapie waar ik ook mijn hart aan verloren heb en dat sinds een paar jaar als een rode draad door mijn dag heen loopt.

Toen Reinier Dorrepaal begin 2020 een Ashtanga docentenopleiding begon, wist ik niet hoe snel ik me moest aanmelden. Agendatechnisch kwam het niet helemaal lekker uit maar wat wĆ s dit een goede beslissing om te doen! Ik heb in oktober 2021 de opleiding afgerond en ben sindsdien officieel Ashtanga Yoga Docent. De opleiding is geregistreerd bij Yoga Alliance, een Amerikaanse organisatie die yogaopleidingen controleert en accrediteert.

Ik hoop je snel een Yogales te mogen geven! Of wellicht een Reiki Afstandsbehandeling? Rond mijn 25e ben ik reeds ingewijd in Reiki 1 & 2 en daar volg ik momenteel opfriscursussen voor. Vanaf halverwege november 2022 kun je afstandsbehandelingen bij mij boeken.


Vragen? Ik kijk ernaar uit je te horen.

Jenny Bor, Asthanga Yoga Docent
KvK 53742192
BTW NL001980224B61 
Bank NL 15 RABO 0300 7867 94
E-mailcontact@jennybor.com
Mobiel: 00 (31) 6- 54 24 21 79
Woonplaats: Valkenburg ZH
(Kromme weidesingel 4, 2235 SZ)


Ik ben naast Ashtanga Teacher ook (online) Ayurvedisch Leefstijl- en Voedingscoach.


En ik ben eigenaar van Essential Oil Shop, een webshop in essentiƫle oliƫn en Aroma-accessoires. Als je op het logo klikt, beland je in mijn webshop.


Wil je meer weten, heb je vragen? Vul snel het contactformulier in!