Telefoonnummer

0031-(0)6-54242179 / Kromme weidesingel 4 te valkenburg ZH

Email

contact@jennybor.com

Werktijden

Beschikbaar op maandag - zondag: 07.00-21.00 uur

Wie ben ik?

Sinds 2016 ben ik begonnen met yoga, betrekkelijk laat zo na mijn 40e. Tevens hoop ik daarmee juist anderen 40-, 50- of 60-plussers te stimuleren om het nooit te laat te laten zijn. Een van mijn grootste yoga-inspiratiebronnen is tenslotte 74 jaar. Een prachtvrouw die in elke nederige vezel yoga uitademt, die yoga IS. Age is just a number…

Ik startte destijds met een aantal Hatha lessen en dat was prima maar dat greep me niet zo als de proefles Ashtanga die ik al snel deed. Als stijve tennisser bakte ik er niet veel van, de lenigheid van vroeger (ik heb als kind lang en intensief geturnd) was nergens te bekennen. Een deceptie ja. Maar het fijne, ontspannende gevoel na de les was ongekend. Het Ashtanga-virus had direct grip op me, misschien ook wel omdat er nog een hoop te leren was en ik mezelf het yoga-kneusje van de klas voelde. Werk aan de winkel, levenslang nog wel, dat voorvoelde ik toen al.

Het eerste jaar vermaakte ik mezelf met een aantal (avond)lessen per week en na dat jaar begon ik met het Mysore Self Practice programma in de vroege morgen. Vroeg als in: rond de klok van zes, half zeven… Over dat tijdstip ben ik niet altijd even enthousiast overigens 🤫. Dit ben ik tot op de dag van vandaag blijven doen, gemiddeld 5x per week zoek ik de mat op om mijn lichaam steeds sterker te maken en mijn mind kalmer. Ik heb na vier jaar een mix gevonden van Mysore lessen, ‘home practice’ en 1 Led-les per week. In een Led-les begeleidt een docent met behulp van instructies je door de hele eerste serie heen. Een mooie manier om de namen van de Asana’s te leren, het tempo van de houdingen en het Sanskriet tellen.

Ashtanga Yoga bleek een mooie aanvulling op mijn Ayurvedische leef- en werkwijze te zijn, een combinatie waarvan ik zeker weet dat dit de rest van mijn leven bij me blijft. Net als Aromatherapie waar ik ook mijn hart aan verloren heb en dat sinds een paar jaar als een rode draad door mijn dag heen loopt.

Toen Reinier Dorrepaal – mijn en tevens dé Ashtanga Teacher van Nederland ! – begin 2020 een Ashtanga docentenopleiding begon, wist ik niet hoe snel ik me moest aanmelden. Agendatechnisch kwam het niet helemaal lekker uit maar wat was dít een goede beslissing om te doen! Ik ben eind 2021 klaar met de opleiding en dan officieel Ashtanga Yoga Teacher. Tot die tijd dus nog onofficieel maar uiteraard lever ik nu al de vereiste kwaliteit. Mijn hart maakt een sprongetje met elke les of workshop die ik mag geven om Ashtanga zo meer op de kaart te zetten en te zien wat voor moois het anderen brengt.


Vragen? Ik kijk ernaar uit je te horen!

Jenny Bor, Asthanga Yoga Teacher
KvK 53742192
BTW NL001980224B61 
Bank NL 15 RABO 0300 7867 94
E-mailcontact@jennybor.com
Mobiel: 00 (31) 6- 54 24 21 79
Woonplaats: Valkenburg ZH
(Kromme weidesingel 4, 2235 SZ)


Ik ben naast Ashtanga Teacher ook (online) Ayurvedisch Leefstijl- en Voedingscoach.


En ik ben eigenaar van Essential Oil Shop, een webshop in essentiële oliën en Aroma-accessoires. Als je op het logo klikt, beland je in mijn webshop.


Wil je meer weten, heb je vragen? Vul snel het contactformulier in!