Phone

06 54 24 21 79

Email

contact@jennybor.com

Clock

ma t/m zo van 09.00-21.00 uur / Leiden e.o.

Yoga bij jou op de tennisclub

Ervaar meer mindfulness tijdens wedstrijden en competitie, voorkom blessures en sta lekker soepel en fit op de baan!

x

Ben jij een tennisser? En merk je dat je er niet bepaald soepeler van wordt? Dat klopt, je benen krijgen door de explosieve bewegingen op de tennisbaan heel wat te verduren; vooral je kuitspieren en hamstrings worden door het tennissen verkort en staan behoorlijk onder spanning. Idem voor de druk op je speelarm. Het is natuurlijk niet voor niets dat been- en arm/schouderblessures de meeste voorkomende tennisblessures zijn. We kennen allemaal wel iemand die spontaan een zweepslag kreeg tijdens een potje tennis of die met een Brace loopt vanwege een ‘tennisarm’.

In je jongere jaren kom je hier meestal nog ongestraft mee weg en kan je lichaam veel hebben, bijvoorbeeld door zonder warming-up te hebben gedaan direct voluit te gaan slaan. Heerlijk, ik begrijp het volkomen. Maar helaas speelt op een gegeven moment toch de leeftijd een rol en moet je er simpelweg iets meer voor doen om soepel te blijven en blessures te voorkomen.

Voel je er iets voor om hier actief mee aan de slag te gaan en om je geliefde tennissport te combineren met het beoefenen van yoga? De afwisseling tussen tennis en yoga is een gouden combinatie; yoga zorgt voor het verlengen en soepel houden van de spieren en het traint je mind in focus en rust. Flinke voordelen die zich uiten als jij op de baan staat, of het nu voor de Fun of voor een wedstrijd is. Je hebt er altijd profijt van, lichamelijk maar zeker ook mentaal. Niet onbelangrijk daar tennis op de momenten dat het er op aankomt toch echt een mentale sport blijkt te zijn. Als het ‘daarboven’ niet in orde is, is het simpelweg een stuk lastiger om te winnen, en dat is toch wat we uiteindelijk allemaal willen als we een wedstrijd spelen.. Dan kan je techniek nog zo mooi zijn, daar heb je helemaal niets aan als je op het Moment suprême bezwijkt door de zenuwen en met een stijve arm voorzichtig gaat lopen ‘prikken’. Of als je voeten vastgelijmd lijken te zijn aan de baan waardoor je constant een fractie te laat bij de bal bent. Of je hebt plotseling chaos in je hoofd en weet niet meer waar je de meest simpele bal moet plaatsen of hoe je je racket moet vasthouden, alsof je verstand met de Noorderzon is vertrokken. Fenomenen die op alle niveau’s voorkomen. Frusterend! Maar niet langer meer nodig, hoe vreemd het ook klinkt: laat yoga je metgezel zijn op de baan.

x

x

Boek gerust eens een yogales bij jou op de tennisclub om te ervaren hoe complementair deze twee sporten zijn. Omdat ik zelf (fanatiek) tennis, weet ik waar de ‘angels’ zitten en waar tennissers extra aandacht nodig hebben. Wie kan het je tenslotte beter uitleggen en voordoen dan iemand die deze combinatie al een aantal jaren aan den lijve praktiseert 😉 ?

Er zijn drie soorten yogalessen om uit te kiezen:

1. Ashtanga Yoga: een traditionele Ashtanga les met de nadruk op Asana’s, vinyasa’s, uithoudingsvermogen, een bepaalde manier van ademhalen en krachtopbouw. Een van de meest krachtige vormen van yoga, een soort van meditatie in beweging. 

2. Power Yoga: een afgeleide vorm van Ashtanga yoga, maar dan zonder de Sanskriet termen en het tellen, er is geen openings- en sluitingsmantra. Oefeningen zijn op het niveau en de wens van de groep toegespitst. De lesopbouw staat iets minder vast dan bij Ashtanga Yoga. Actieve yogasoort!

3. Yin/Yang yoga: de basis is een Ashtanga les en daarin verweven zitten enkele Yin houdingen (4-5) waar je een paar minuten in verblijft. Zo combineer je het power-aspect van Ashtanga Yoga en het verzachtende/ontspannende/helende effect van Yin Yoga. Deze lichtere vorm is (ook) erg geschikt voor beginners.

Vanaf vier personen is een yogales bij jou op de tennisclub mogelijk – mits er een afgescheiden ruimte is en het tennispark zich niet verder dan 15 km vanaf Leiden bevindt. Misschien is het een leuk idee om dit samen met je competitieteam te organiseren?!

Ook als jeugdspeler ben je van harte welkom voor een yogales, een mooie aanvulling op je gebruikelijke tennistraining. Het spreekt voor zich dat deze yogalessen zowel voor recreatieve spelers als professionele tennissers zijn, en voor zowel junioren als senioren.

Tarieven (bedragen zijn incl. 9% BTW):

⭐︎ 4 personen: 12,50 euro per persoon per les
⭐︎ 5-6 personen: 10 euro per persoon per les

Annuleren kan kosteloos tot 24 uur van tevoren. Vanaf dan breng ik 50% in rekening.

Ik zie jou en je tennismaatjes graag als jullie er klaar voor zijn om je tennislevel op deze onorthodoxe wijze naar het volgende niveau te brengen!

x

Check ook de volgende yogalessen ↓:


Vul het contactformulier snel in en dan nemen we samen jouw wensen door.